PPM és ValueEdge – portfóliómenedzsmentben verhetetlen

Az OpenText portfóliókezelő megoldásai az élmezőnyben végeztek egy friss piaci összehasonlításban.

A GigaOm elemző cég időről időre összehasonlítást készít minden fontos informatikai megoldás piacáról, így az agilis tervező és portfóliókezelő (Planning and Portfolio Management – PPM) eszközöket is vizsgálja. Nagy büszkeségünkre a legutóbbi elemzés a vezetők közé sorolta az OpenText vállalatot is, amely nemrég vásárolta fel a Micro Focust.

A GigaOm jelentésében átfogó elemzést készítettek a piacon elérhető PPM eszközök műszaki képességeiről és funkcióiról, majd ezek alapján értékelték a megoldások relatív értékét és fejlődését. Az eredmények alapján egy koncentrikus körökből álló ábrán helyezték el a szoftverek gyártóit, amelyen a középponthoz közelebb eső fejlesztők számítanak a legfejlettebbnek. Az ábrán két tengely mentén minősítik a szállítókat: az egyik az érettség és az innováció közötti egyensúly, a másik pedig a teljes platformra és az egyes funkciókra fordított fókusz közötti egyensúly. A diagramon azt is jelzik nyilakkal, hogy a következő 12-18 hónapban hogyan vetítik előre az egyes megoldások fejlődését.

Az OpenText a vezető kategóriába került a jelentésben, amelyben azt is hangsúlyozzák, hogy a vállalat kiemelkedő teljesítményt nyújt, nagyvállalati szintű képességeket és innovatív megoldásokat kínálva a PPM területén. Az elemzésben szereplő piacvezetők – így az OpenText is – általában nagyobb hangsúlyt helyeznek az innovációra és a funkciók széles skálájára, miközben az agilis megoldásokat olyan funkciókkal ötvözik, amelyek segítenek a célok és a pénzügyek tervezésében, illetve kezelésében.

Az OpenText teljesítményét két megoldás alapján vizsgálták a riportban:

A Project and Portfolio Management (PPM) a projektek átfogó kezelésével és optimalizálásával támogatja az üzleti működés eredményességét. Ezzel teszi lehetővé, hogy a projektek a megadott határidőn és a költségkereten belül készüljenek el, és teljesítsék a kitűzött célokat.

A ValueEdge pedig egy moduláris, végponttól végpontig terjedő SaaS-megoldás, amely a stratégiától kezdve a szállításig számos területet lefed. Egyszerű együttműködést kínál, így segítségével könnyen biztosítható a termékek szállítása, a minőség fenntartása, a folyamatok ellenőrzése, illetve a változások hatásának vizuális megjelenítése.

A riportban kiemelik a kulcsfontosságú megkülönböztető jellemzők között, hogy a termékek jól integrálhatók, és segítenek a compliance feltételek teljesítésében. Ezáltal a szigorúan szabályozott iparágakban is lehetővé teszik, hogy a vállalatok minden részletre kiterjedően tervezzék meg és kezeljék projektjeiket. Szintén kulcsfontosságú erősségnek számítanak a mesterséges intelligencián alapuló képességek, amelyek magukban foglalják a problémák okainak elemzését, a szállítás előrejelzését, illetve a javaslatok készítését a teljes szoftverfejlesztési ciklus során. Ráadásul az OpenText a teljes portfólióban folyamatosan továbbfejleszti az MI-n alapuló képességeket.

Az elemzők szintén megemlítik az erősségek között, hogy a megoldások többféle licencelési konstrukcióban érhetők el, illetve segítenek az esetlegesen felmerülő akadályok azonosításában és elhárításában, így a teljes vállalaton belül támogatják a hatékonyságot.

További információért töltse le a jelentést, vagy vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal!

0

Vélemény, hozzászólás?