Így lehet évi 3 millió dollárt spórolni zöldítéssel

A Micro Focus átfogó energiahatékonysági fejlesztéseinek keretein belül konszolidálta termékszolgáltató központjának infrastruktúráját, amihez saját professzionális megoldásait vette igénybe. A projektnek köszönhetően éves szinten 3 millió dollárral csökkentek az energiaköltségek és a bérleti díjak.

Tudományos kutatások alapján az éghajlatváltozás legsúlyosabb hatásainak elkerüléséhez a vállalatoknak, a kormányzatoknak és a társadalomnak szorosan együtt kell működniük abban, hogy 2050-re a gazdaság elérje a nettó zéró károsanyag-kibocsátást.

Ehhez a törekvéshez csatlakozva a Micro Focus is elkötelezte magát, hogy 2050-re nullára csökkentse a nettó szén-dioxid-kibocsátását. Ennek keretein belül a cég fejleszti az energiahatékonyságot és visszaszorítja a károsanyag-kibocsátást az irodáiban és adatközpontjaiban, valamint felgyorsítja az elektromos járművekre történő átállást saját és lízingelt gépjárműflottájában. Ezzel párhuzamosan azt is megvizsgálják a vállalat szakemberei, hogyan csökkenthető a szén-dioxid-kibocsátás az ellátási láncban, az üzleti utak során, illetve a termékek és megoldások életciklusának egyes szakaszaiban, ami egyre fontosabbá válik az ügyfelek és partnerek számára.

Az energiahatékonysági törekvésekben fontos szerepet játszott a termékszolgáltató központ (Product Service Delivery Center – PSDC) konszolidálása, amely során hatékonyabb IT-architektúra jött létre, így csökkentek a költségek és a környezeti terhelés, továbbá a működés is hatékonyabbá vált. A projekt során a berendezések és a kapcsolódó szolgáltatások 51 százalékát más Micro Focus adatközpontokba helyezték át, míg a fennmaradó eszközöket leszerelték és fenntartható módon felszámolták.

A migrációs projektért felelős szakemberek természetesen a vállalat saját megoldásait vették igénybe a kivitelezéshez. A PlateSpin Migrate költöztető eszköz segítségével automatizálták a virtuális szerverek migrációját, ami minimálisra csökkentette az emberi hibából eredő kockázatokat, és felgyorsította az egész folyamatot. A migráció előtt ugyanis a PlateSpin Migrate ellenőrizte az összes szervert, és előre jelzett minden olyan problémát, amely negatívan befolyásolhatta volna a migrációt, ilyenek voltak például a hiányzó illesztőprogramok.

A projekten összesen mintegy 90 ember dolgozott kilenc hónapon keresztül. A csapat erőforrásainak követésére a Project and Portfolio Management (PPM) megoldást használták, így valós idejű képet kaptak arról, hogy hányan dolgoztak a folyamat egyes szakaszain.

Az összetett IT-folyamatok sikeréhez elengedhetetlen a monitoring, ezért a csapat az Operations Bridge vállalati esemény- és teljesítménykezelő szoftverre támaszkodott a nonstop megfigyelésnél. A Service Management Automation X (SMAX) IT-szolgáltatáskezelő eszköz gondoskodott az élő támogatásról, és a hatékony munkafolyamatok kialakításáról. Az Operations Bridge és az SMAX közötti szoros integrációnak köszönhetően az Operations Bridge riasztásai automatikusan eljutnak a SMAX-hoz, ahol probléma esetén képesek ticketet generálni, így a teljes életciklus kézi beavatkozás nélkül kezelhető.

A Operations Bridge és az SMAX rendszerekbe ágyazott Universal CMDB konfigurációkezelő- és nyilvántartó eszköz is rendkívül hasznosnak bizonyult, amikor azt elemezték, hogy mely eszközöket hol telepítették. Így a migráció során minimális volt a fennakadás, és arra is lehetőség nyílt, hogy a felesleges eszközöket azonnal kiiktassák.

A konszolidációs projektnek köszönhetően a Micro Focus 510 kilowattal csökkentette az energiafogyasztását, és éves szinten 3 millió dollárt takarít meg bérleti díjban és energiaköltségekben. A vállalatnál emellett az üvegházhatású gázok kibocsátása is csökkent 29 százalékkal.

0

Vélemény, hozzászólás?