Az adatvédelmi előírások teljesítéséhez profi segítség kell

Világszerte nő az adatok mennyisége, miközben a vállalatoknak egyre szigorúbb szabályozásoknak kell eleget tenniük. Szerencsére a Voltage egyszerűsíti ezt az összetett feladatot.

Az adatok védelmét világszerte több előírás is megköveteli a cégektől. Ez nem véletlen hiszen rengeteg eset támasztja alá az egyre növekvő kiberbűnözői támadások számát az értékes információk megszerzése érdekében. Az elmúlt hetekben például olyan vállalatok háza tájáról érkezett hír súlyos adatszivárgási esetekről, mint a Pepsi-Cola termékeket palackozó Pepsi Bottling Ventures, a Reddit közösségi weboldal vagy a Chick-fil-A amerikai gyorsétteremlánc.

Adat-ár-adat

Az adatok mennyisége megállíthatatlanul, exponenciális mértékben nő. Világszerte naponta 2500 petabájtnyi adat keletkezik, és ez a mennyiség 2025-re a eléri a 463 exabájtot. Az adat mára olyan korlátlan erőforrássá vált, amely az élet szinte minden területén átalakította a döntéshozatali folyamatokat, beleértve az üzleti működést, a tudományt vagy az államigazgatást.

Az adatmennyiség növekedésével az adatvédelem is egyre nagyobb szerepet kap. A Gartner szakértői szerint egyre több országban vezetnek be olyan adatvédelmi előírásokat, mint amilyen a GDPR, ezért ma már ez számít az általános szabványnak. Az elemzők szerint 2024-re a világon élő emberek 75 százalékának modern adatvédelmi törvények védik majd a személyes adatait. Ahhoz, hogy a szervezetek eleget tudjanak tenni a szigorú adatvédelmi előírásoknak, olyan professzionális eszközökre van szükségük, mint például a Voltage termékcsalád. A megoldás lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy gondoskodjanak az adatok védelméről, és biztonságos hozzáférést biztosítsanak felhasználóik számára az üzleti működéshez szükséges, kritikus fontosságú adatokhoz. A Voltage nemcsak az adatok védelméről, de azok biztonságos megőrzéséről is gondoskodik, miközben csökkenti az érzékeny információk feldolgozásával járó kockázatokat.

A nagy felfedező

A Voltage segítségével a vállalatok maszkolhatják, álnevesíthetik vagy anonimizálhatják az érzékeny információkat. Ez rendkívül hasznos lehet számos felhasználási esetben, beleértve a tesztadatok kezelését, a felhőben futtatott elemzéseket, az adatigényléseket, a hozzájárulások kezelését és az informatikai korszerűsítést. Ennek köszönhetően a szervezetek például automatizált módon generálhatják az alkalmazások teszteléshez használt adatokat, anonimizálva az érzékeny információkat, így könnyedén megfelelhetnek az adatvédelmi előírásoknak.

Fontos előny, hogy a Voltage Data Discovery képes feltérképezni az adatokat a vállalat teljes infrastruktúrájában, a helyi és a felhőben működő rendszerekben is. A megoldás megvizsgálja az összes tárhelyet, ahol értelmezi és elemezi mind a strukturált, mind a strukturálatlan adatokat. Ezt követően azonosítja az érzékeny információkat, amelyeknek nagyobb védelemre lehet szükségük. A szervezetek így teljes rálátást nyernek az adataikra, és áttekinthetik, hogy azok milyen értéket képviselnek. Emellett pedig hasznos információkat kapnak azokról a lépésekről, amelyekkel nagyobb védelmet biztosíthatnak adataiknak, és eleget tehetnek az adatvédelmi előírásoknak. A Voltage támogatja a felhőben használt adatok védelmét és a felhőalapú digitális transzformációt is, ezért többfelhős környezetekben is jól használható.

0