Újabb elismerések a Forrestertől

A piackutató elemzéseiben előkelő helyen szerepel a Micro Focus értékáram-kezelési megoldása és tesztelési platformja is.

A fogyasztói igények rohamos tempóban változnak, ez pedig arra készteti a vállalatokat, hogy egyre gyorsabban adjanak ki új változatot a szoftvereikből. Az alkalmazások így azonban rendkívül összetetté válnak, ahogy maguk a fejlesztési folyamatok is, miközben a szervezeteknek továbbra is magas szinten kell tartaniuk a minőséget, hogy értéket tudjanak nyújtani a fogyasztók számára. Ez leghatékonyabban az egyes értékteremtő lépések ún. értékárammá szervezésével érhető el, amely mentén automatizációval egyszerűen optimalizálhatók az erőforrások.

A VSM (value stream management) megoldások segítenek átlátni és kezelni az értékáramokat. Lehetővé teszik, hogy a szervezetek egyetlen platformon követhessék nyomon a szoftverek fejlesztését, karbantartását, kezelését és értékteremtését minden egyes folyamatban, a koncepció tervezésétől kezdve egészen odáig, hogy élesben működik az adott megoldás. Használatukkal a cégek feltérképezhetik az erőforrásigényeket és a kihívást jelentő területeket, és megkereshetik a fejlesztési lehetőségeket. A VSM támogatást nyújt az esetleges változtatásokkal járó hatások prognosztizálásához, elemzéséhez, illetve priorizálásához, és biztosítja, hogy minden módosítást a megfelelő időben vezessenek be.

A piacon több VSM megoldás is elérhető, amelyek összehasonlításáról decemberben adott ki egy friss elemzést a Forrester. A piackutató azt tanácsolja a cégeknek, hogy olyan VSM eszközt válasszanak, amely mesterséges intelligenciára és gépi tanulásra támaszkodva erős előrejelző képességeket kínál, ezáltal mélyebben elemzi az összefüggéseket, és pontosabb becsléseket ad a szoftverek várható szállításáról. Szintén hasznos, ha az eszköz fejlett analitikát használ a szűk keresztmetszetek azonosítására, illetve jól követhető mérőszámokat és teljesítménymutatókat alkalmaz.

Mindezeket figyelembe véve a Forrester arra a megállapításra jutott a VSM megoldásokat elemző anyagában, hogy a Micro Focus ValueEdge megoldása szilárd alapot kínál, és jó választás olyan vállalati szoftvercsapatok számára, amelyek összetett portfólióval és változatos szoftverszállítási láncokkal dolgoznak. Az eszköz erős felhasználói és partnerközösséggel rendelkezik, így a legmagasabb pontszámot kapta a partneri ökoszisztéma területén.

A Forrester ezzel egyidejűleg a folyamatos, automatizált tesztelést támogató platformokról (Continuous Automation Testing Platforms – CAT) is kiadott egy elemzést, amelyek az egyre gyorsabb alkalmazáskiadások minőséggel kapcsolatos elvárásait segít teljesíteni a teljes szoftverfejlesztési életciklusban.

A jó minőség folyamatos fenntartásához széles körben automatizálják a különféle típusú tesztelési folyamatokat, különös tekintettel a funkcionális tesztelésre. Ugyanakkor az ellenőrzések automatizálása egyre összetettebb feladattá válik, mivel számos szakembernek kell ezeken együtt dolgoznia a különféle tesztelőktől kezdve a fejlesztőkön át az üzleti elemzőkig. A szervezeteknek tehát olyan platformra van szükségük, amely egy felületen keresztül teszi lehetővé az összes szükséges teszt automatizálását natív vagy integrált módon.

A vállalatok olyan CAT platformokkal járnak a legjobban, amelyek intelligens tesztelési képességeket és egységes tesztelési élményt kínálnak a teljes folyamat során, továbbá elősegítik a szakemberek közötti együttműködéseket. Ilyen szempontrendszer alapján került a vezetők közé a Forrester összehasonlításában a Micro Focus terméke, a CAT Platform, amely magában foglalja az ALM (Application Lifecycle Management) Octane, UFT (Unified Functional Testing), LoadRunner és ValueEdge megoldásokat. A megoldás a lehető legmagasabb pontszámot kapta a jelentésben a többcsatornás tesztelés, a mobileszközök tesztelése, az API teszttervezés és automatizálás területén, továbbá magas pontszámot ért el többek között a SaaS üzleti vállalati alkalmazások, a kombinált automatizálás, a tesztszkriptek és kódolás, valamint a tesztmenedzsment területein is.

0