Okos szkenneléssel a jobb adatvédelemért

Új funkcióval bővült a File Analysis Suite, amelynek segítségével az adatelemzők gyorsabban megtalálhatják a nagyobb kockázatot jelentő területeket a szervezeten belül.

Világszerte nő az adatvédelmi előírások száma: a Gartner előrejelzése szerint 2024-re a világ érzékeny információinak 75%-ára fog vonatkozni valamilyen szabályozás. Ezek eltérőek az egyes országokban, létezik azonban olyan megoldás, amely a legtöbb jelentős régióra vonatkozó előírás teljesítésében segíti a vállalatokat.

A File Analysis Suite (FAS) támogatja a szervezeteket abban, hogy feltérképezzék, hol találhatók érzékeny és értékes adatok a rendszereiken belül, és hogyan tudják a legjobban megvédeni azokat. Ennek ismeretében gondoskodhatnak az adatok védelmére vonatkozó előírási kötelezettségek teljesítéséről, és kihasználják az adatokban rejlő információkat az üzleti növekedésükhöz. A piacon egyedülállónak számít, hogy egy megoldáson belül megvalósítható az adatok felderítése és védelme is, amit a Micro Focus a legújabb kiadásban még magasabb szintre emelt.

A legfrissebb változatban elérhető SmartScan funkció ugyanis akár petabájtnyi mennyiségű adat felderítését és címkézését is teszi lehetővé. Így az adatelemzők gyorsabban megtalálhatják azokat a területeket, amelyek nagyobb kockázatot jelentenek a vállalaton belül.

A termék felhős szolgáltatásként is elérhető, így jól skálázható bármilyen szervezet igényeinek megfelelően. Az eszköz több mint 1000 fájltípust támogat a legáltalánosabb strukturálatlan adatforrásokban és együttműködési platformokon az adatközpontokban és a felhőben, beleértve a Microsoft 365, SharePoint és Exchange platformokat, Azure fájl- és objektumtárolókat, Google Workspaces, SMB (Samba), Amazon S3 objektumtárolókat, valamint egyéb forrásokat, amelyek egyénileg csatlakoztathatók egy külön API-n keresztül. A Voltage FAS tartalmazza a legújabb optikai karakterfelismerő (OCR) technológiát, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy érzékeny adatokat térképezzenek fel a képeken, például az okmányok és szerződések beszkennelt változatain.

0