Hatékony segítség a konfigurációk nyilvántartásához

A Micro Focus konfigurációkezelési adatbázisa megkönnyíti az IT-szakemberek számára az eszközök és beállítások nyomon követését, a hibák elhárítását és a compliance feltételek teljesítését.

Az IT-szakembereknek részletes dokumentációra van szükségük a vállalati informatikai rendszerekkel kapcsolatban ahhoz, hogy nyomon tudják követni az egyes eszközök konfigurációit és azok változásait, illetve eleget tudjanak tenni a szigorú szabályozásoknak. Az informatikusok korábban manuálisan vezették ezeket a nyilvántartásokat, ez azonban időigényes volt, és számos hibalehetőséget tartogatott. A ma elérhető konfigurációkezelési adatbázisok (configuration management database – CMDB azonban segítenek automatizálni ezt a folyamatot, így sokkal könnyebbé válik az IT-eszközök és konfigurációk nyomon követése.

A CMDB egy olyan adatbázis, amely az IT-konfigurációk és az infrastruktúrára vonatkozó információk tárolására szolgál. Elsődleges feladata, hogy egyetlen központi forrást biztosítson a szervezet IT-szolgáltatásmenedzsment (ITSM) folyamataihoz, amelyek érintik a hardvereket, szoftvereket, rendszereket, telephelyeket és akár a munkaerőt is. A CMDB részletes információkat tartalmaz minden egyes eszközről, beleértve annak működési előzményeit, helyét, tulajdonosát, funkcióját és más eszközökkel való kapcsolatát.

A Micro Focus kapcsolódó megoldása, a Universal Discovery and Universal CMDB ideális megoldást kínál a vállalatok számára ahhoz, hogy a teljes hibrid IT-környezetben feltérképezzék, rögzítsék és kezeljék az IT-konfigurációkat. Az eszköz képes felderíteni a szervezetek adatközpontjaiban vagy a többfelhős IT-környezetben működő szervereket, hálózati és tárolóeszközöket, asztali számítógépeket és laptopokat, virtuális gépeket és konténereket, illetve több mint 140 000 különféle szoftvert. Ezáltal jobb rálátást kínál a rendszerekre, rávilágít a szolgáltatások közötti összefüggésekre, proaktív módon képes előre jelezni az egyes változtatásokkal járó hatásokat, ezáltal csökkenti a kieséseket és hibákat az IT-szolgáltatásokban. Segít továbbá a problémák gyorsabb elhárításában és a compliance feltételek teljesítésében is.

A Micro Focus termékének fontos előnye, hogy folyamatosan továbbfejlesztik, így mindig a leghatékonyabb módon teszi lehetővé a konfigurációk kezelését. A legutóbbi fejlesztések segítik többek között a szolgáltatások hatékonyabb modellezését, a konfigurációk és eszközök gyorsabb felderítést, valamint az összefüggések jobb megértését.

0