Adatvédelem hóban-rosszban: Voltage SecureData for Snowflake

A Snowflake és a Micro Focus együttműködésének köszönhetően még nagyobb biztonságban vannak a felhőben tárolt adatok, miközben továbbra is hatékonyan feldolgozhatók és felhasználhatók a statisztikai elemzésekhez és a megalapozott döntések meghozatalához.

A vállalatoknak egyre több dilemmával és kihívással kell megküzdeniük napjaikban. Például nagyobb figyelmet kell fordítaniuk az adatok védelmére, amit az előírások és a józan ész is megkövetel, hiszen egyre több az adatszivárgási eset.

Ugyanakkor a szervezetek egyre több erőforrásukat és szolgáltatásukat költöztetik a felhőbe. Sokan már az adataikat is ott tárolják, valamint ott futtatják az analitikai és data science folyamatokat. Nyomós érvek szólnak a felhő mellett: kifizetődő és könnyen hozzáférhető, ráadásul a cégeknek kevesebbet kell foglalkozniuk a karbantartással, illetve a kapacitás tervezésével és felügyeletével. A cloud computing nyújtotta lehetőségeknek köszönhetően felgyorsíthatják modernizációjukat is. A felhőszolgáltatókon keresztül könnyebben hozzáférhetnek gépi tanulást, illetve mesterséges intelligenciát alkalmazó technológiákhoz – mint ahogyan azt a Snowflake rendszerében tehetik.

Ezzel együtt azonban biztonsági aggályok is felmerülnek, hiszen így az adatok kikerülnek a vállalatok adatközpontjaiból, a szigorúan őrködő tűzfalak és egyéb védelmi megoldások mögül. Ezeket az aggályokat segít eloszlatni a Micro Focus és a Snowflake együttműködése. A Snowflake vállalat abban támogatja a szervezeteket, hogy „mobilizálják”, jobban kihasználják és hatékonyabban feldolgozzák adataikat. A Micro Focus pedig segít mindezt biztonságosabbá tenni.

A Snowflake Data Cloud révén a cégek a korábban elkülönített silókban tárolt adataikat egy egyszerűen kezelhető, nagy teljesítményű és jól skálázható platformon összesíthetik, egységesíthetik, integrálhatják és elemezhetik. Az új együttműködésnek köszönhetően pedig még nagyobb biztonságban vannak az adatok, amelyeket ebben a felhőben tárolnak és kezelnek. Továbbá az előírások, például a GDPR betartása is egyszerűbbé válik.

A kooperációnak köszönhetően integrálhatóvá vált a Snowflake Data Cloud és a Micro Focus adatvédelmi és titkosítási megoldása, a Voltage SecureData. A termék végponttól végpontig terjedő adatbiztonságot kínál akár tárolás, mozgatás vagy éppen használat közben is. Teljes kontrollt biztosít a kriptográfiai kulcsok felett, valamint különféle funkciókkal és eszközökkel segíti a biztonság fenntartását, beleértve a tokenizációt, hashelést, adatmaszkolást, álnevesítést és formátummegőrző titkosítást. Ez utóbbi olyan kriptográfiai folyamatot jelent, amely során megmarad az érintett adatok formátuma, mivel a megoldás az érzékeny adatokban található számokat más, véletlenszerű számokkal és a betűket is más, véletlenszerű betűkarakterekkel helyettesíti. Így az információk felhasználhatók a különféle elemzési és statisztikai célokra anélkül, hogy veszélyben lennének. A valós információkhoz pedig csak az a néhány személy férhet hozzá a cégen belül, akinek erre valóban szüksége van a munkája során.

A két megoldás integrációjának köszönhetően egy teljesen felhőnatív megoldás jön létre, amely biztonságos adatelemzést tesz lehetővé a felhőben, big data környezetekben is. Az átfogó adatvédelem pedig semmilyen szinten nem befolyásolja az analitika, a data science és az üzleti intelligencia folyamatait, így a szervezetek az előírások betartása mellett hozhatják ki a legtöbbet adataikból.

0