Mesterséges intelligencia az üzemeltetésben – már SaaS formában is

A Micro Focus AIOps megoldása már szoftverszolgáltatásként is elérhető, így megkönnyíti az IT-üzemeltetési feladatok elvégzését.

A cégek informatikai rendszerei egyre bonyolultabbá válnak, és ezzel együtt az üzemeltetésük és a felügyeletük is egyre összetettebb. A legtöbb szervezet ma már nem egyetlen, a cég központjában működő adatközponttal dolgozik, hanem ötvözi azt a nyilvános és a privát felhő, illetve az edge technológiák előnyeivel. Az intelligens berendezéseknek köszönhetően így egyre több adat áll rendelkezésre ezekről a hibrid környezetekről, valamint az ott lévő eszközökről és megoldásokról. Ez az információtömeg azonban csak akkor bizonyul hasznosnak, ha megfelelően fel is tudják dolgozni és elemezni, hogy jól értelmezhető és felhasználható legyen az üzemeltetők számára.

Ebben tud segíteni az AIOps, vagyis az Artificial Intelligence for IT Operations. Ez a technológia big data elemzést és gépi tanulást alkalmaz több szinten, hogy intelligens módon azonosítsa a mintákat, hatékonyabbá tegye a folyamatokat, segítse az informatikai problémák megelőzését és elhárítását, illetve az IT-üzemeltetési feladatok automatizálását.

A Micro Focus AIOps megoldása, az Operations Bridge pontosan ilyen képességekkel teszi könnyebbé a szervezetek működését és az üzemeltetési szakemberek munkáját. Automatikusan felderíti és monitorozza az IT-rendszerekben zajló folyamatokat a teljes környezetben, beleértve a felhőket és a helyszínen futtatott eszközöket. Szükség esetén magától is elhárítja a problémákat, és az illetékes szakemberek felé is képes jelezni az esetleges hibákat, teljesítménybeli rendellenességeket és szűk keresztmetszeteket, illetve automatikusan azonosítja a problémák eredetét.

Az Operations Bridge számos komponenst tartalmaz, amelyek segítségével átfogóan monitorozható az infrastruktúra minden eleme és folyamata. Ráadásul a Micro Focus folyamatosan továbbfejleszti ezeket. A legfrissebb kiadásban elérhetővé vált, új Monitoring Control Center például minden eddiginél jobb felhasználói élményt, kezelhetőséget és hatékonyságot kínál, emellett továbbfejlesztett képességeket nyújt a távoli monitorozáshoz. A megújult Hyperscale Cloud Observability eszköz pedig minden felhőkörnyezetben lehetővé teszi a megfigyelést, beleértve a Microsoft Azure-t, az AWS-t és a felhőkben működő Kubernetes infrastruktúrákat.

A megoldás ráadásul már SaaS konstrukcióban is elérhető, ennek köszönhetően minden eddiginél könnyebben igénybe vehetik a vállalatok. Minimális induló költség mellett használhatják ki a beépített mesterséges intelligencia előnyeit anélkül, hogy külön kellene licencelni, implementálni vagy karbantartani, komplex frissítésekkel bajlódva. A szervezetek a SaaS eszközzel együtt a Micro Focus OPTIC Data Lake-hez is hozzáférnek, és non stop támogatásban részesülnek. Az Operations Bridge legújabb kiadásában megjelent OPTIC Data Lake Open Data Ingestion funkciónak köszönhetően pedig a felhasználók külső adatforrásokból származó adatokat is betölthetnek és tárolhatnak az Optic Data Lake-ben.

A SaaS megoldás több mint 200, széles körben használt IT-eszközzel integrálható, és ugyanolyan, gépi tanuláson alapuló, automatizált eseménykorrelációt kínál, mint a helyi környezetben telepített változat.  Azok az ügyfelek is egyszerűen áttérhetnek a SaaS verzióra, akik már rendelkeznek helyi környezetbe telepített AIOps megoldással.

A Micro Focus Operations Bridge SaaS elérhető az AWS Marketplace-en, a Micro Focus partnerein keresztül, illetve közvetlenül a Micro Focusnál.

0