Erős hitelesítés magyar nyelvű támogatással

Autentikációs keretrendszerünkhöz mostantól magyar nyelvű mobilos kliens is elérhető, hogy még könnyebb legyen az erős hitelesítés használata a hazai ügyfelek számára.

Jelszavak, biometrikus azonosítók, chipkártyák, tokenek, mobilra küldött kódok… Ismerős a lista? Napjainkban a különféle azonosítási formák egyre gyakoribbak, hiszen egyre több szolgáltatást és rendszert használunk online, amit tovább fokozott a járvány által kikényszerített távolságtartás.

A vállalatok igyekeznek minél nagyobb biztonságot garantálni a szolgáltatások, adatok és erőforrások számára, ezért egyre több helyen vezetnek be többlépcsős hitelesítést, vagyis több azonosítási forma együttes használatát. Ehhez azonban a cégek szakembereinek több hitelesítési rendszert kell kezelniük, ami nehézkes lehet. Ezt könnyíti meg az Advanced Authentication, amely egyetlen felületen teszi lehetővé az összes autentikációs technológia menedzselését. A feladat most még egyszerűbbé válik a magyarországi ügyfelek számára, akiknek egy magyar nyelvű mobilos klienst is elérhetővé tettünk, amivel még könnyebben kezelhetők a bejelentkezések az okostelefonokról és tabletekről.

Amellett, hogy megkönnyíti a végfelhasználók dolgát, a kliens erős védelmet tesz lehetővé a vállalati rendszerek számára. Ez pedig segítséget jelent cégeknek, akik folyamatosan egyensúlyoznak aközött, hogy a védelmet erősítsék, vagy egyszerű hozzáférést biztosítsanak az ügyfelek és/vagy a vállalati alkalmazottak számára a szolgáltatásokhoz.

Vannak olyan szervezetek, ahol a nulla bizalom elvét követik, vagyis minden olyan felhasználót alaposan ellenőriznek, aki hozzá akar férni a céges rendszerhez, akármilyen eszközről is szeretne bejelentkezni.

Más vállalatoknál az adaptív azonosítás a norma, azaz olyan megoldást alkalmaznak, amely megvizsgálja a bejelentkezés körülményeit, és ahhoz igazítja a megkövetelt azonosítási szintet. Például ha egy alkalmazott a cég központjából akar bejelentkezni a céges hálózatba a saját gépéről egy hétköznap reggel 8:32-kor, az alacsony kockázatúnak számít, ezért tőle elég a felhasználónév és jelszó kombinációját kérni. Ha viszont egy külföldi konferencián lévő kolléga szeretne belépni a szálloda wifi hálózatáról este 10-kor, akkor indokolt még egy autentikációs réteget beiktatni, és a biztonság kedvéért egy, a telefonjára küldött kóddal is megerősíteni a személyazonosságát.

A Micro Focus hitelesítési keretrendszere mindkét megközelítéshez tökéletes. Segít egyszerűen kezelni az összes azonosítási formát, amellyel a zéró bizalmat erősítik, de az adaptív azonosítási megoldással is együttműködik. Így minden szervezetet képes támogatni abban, hogy az igényeinek megfelelő azonosítási rendszereket építsen ki.

0