Jól teljesítünk teljesítménytesztelésben

Ezúttal a LoadRunner termékcsaládunk két tagját sorolta a legjobbak közé egy elemzőcég.

A teljesítménytesztelés fontos szerepet játszik abban, hogy a vállalatok bármilyen körülmények között megfelelően tudják használni a szoftvereiket. A folyamat során a szakemberek bizonyos terhelések mellett tesztelik az egyes alkalmazások különböző paramétereit, ami hasznos visszajelzéseket biztosít a fejlesztőknek az alkalmazásfejlesztési ciklusban. A gyakorlat már régóta alapvető eleme a szoftvertesztelésnek, és számos különféle hasznos és bizonyított eszköz, illetve eljárás áll rendelkezésre hozzá. Mostanra azonban kritikus fontosságúvá vált, ahogy a szervezetek még nagyobb hangsúlyt fektetnek a szoftvereik minőségére.

A teljesítménytesztelés a felsővezetésnek és a szoftverfejlesztői csapatnak is fontos információkat kínál az üzleti informatikai megoldások teljesítményéről. Ahhoz, hogy ezek a visszajelzések jól hasznosíthatók legyenek, az eszköznek lehetővé kell tennie, hogy a szakemberek egyedi beállítások alapján tervezzék meg és konfigurálják a teszteket, és olyan vizsgálatokat futtassanak le, amelyek valós forgatókönyveket tükröznek. A tesztek eredményei alapján mérhetik fel aztán a szakértők, hogy hogyan reagál az alkalmazás nagy mennyiségű adatbevitel, illetve nagyszámú tranzakció vagy feldolgozási kérés esetén.

A tesztekből nyert adatok alapján a szakemberek finomhangolhatják és optimalizálhatják a szoftvereket, megkereshetik az esetleges teljesítménybeli problémák okait és elvégezhetik a szükséges javításokat. A tesztekkel továbbá arról is meggyőződhetnek az illetékesek – beleértve a fejlesztőket, tesztelőket, mérnököket és üzleti elemzőket –, hogy az alkalmazások megfelelően méretezettek a várható felhasználók, tranzakciók és a feldolgozási kérések számának megfelelően.

A teljesítménytesztelés tehát rendkívül fontos elem a szoftverfejlesztésben, illetve a vállalatok működésében. Ezért nem mindegy, milyen eszközt használnak hozzá. Ezért is nagy büszkeség, hogy a Micro Focus megoldását a legjobbak közé sorolta a GigaOm elemző.

A jelentés szerint a LoadRunner megoldások megfelelő funkciókat kínálnak olyan, előre gondolkodó szervezetek számára, amelyek legalább három évre tervezik a megoldásaik életciklusát. A szoftverek kiemelkedően jó tesztfelügyeletet garantálnak, illetve azt is lehetővé teszik, hogy újra felhasználják az egyes teszteseteket, ami egyszerűsíti a feladatokat. Az elemzésben továbbá azt is kiemelik, hogy a Micro Focus megoldásai gépi tanulást és mesterséges intelligenciát is használnak, így még könnyebbé teszik a tesztek létrehozásának folyamatát, és hasznos plusz információkat biztosítanak a tesztek optimalizáláshoz.

A Micro Focus szakértőinek meggyőződése, hogy a teljesítménytesztelésnek proaktív, folyamatosan alkalmazott gyakorlattá kell fejlődnie. A gyártó a megoldásai fejlesztése során azt tartja szem előtt, hogy a sikeres és hatékony ökoszisztéma kialakításához elengedhetetlen a skálázható és megosztott infrastruktúra. Ennek megfelelően a LoadRunner integrált megoldáscsalád szilárd alapot kínál ahhoz, hogy a vállalatok jó skálázhatóságot alakíthassanak ki, és hozzájuthassanak azokhoz az információkhoz, amelyek szükségesek a nagy teljesítményű alkalmazások fejlesztéséhez és fenntartásához.

0