Zeniten a ZENworks

Az IDC elemzése szerint a Micro Focus piacvezető végpontkezelő megoldása bármilyen méretű vállalat számára előnyös lehet.

Minden vállalatnak felügyelnie kell az infrastruktúrájában működő eszközöket, mérettől és az alkalmazottak számától függetlenül. Ám a kisebb szervezetek más funkciókat és megoldásokat találnak hasznosnak, mint a nagyobbak. Ahol kis létszámú az IT-csapat, ott azt értékelik, ha kevés eszközzel lehet több készüléket felügyelni, megvédeni és monitorozni. Emellett a kkv-knál előnyös, ha a végpontkezelő eszközt össze lehet kapcsolni egyéb, kapcsolódó IT-megoldásokkal, például a hálózati, biztonsági, szerverfelügyeleti és általános üzleti szoftverplatformokkal. Hasznos lehet továbbá, ha a megoldás képes automatizálni a folyamatokat az egyes eszközök telepítésénél, konfigurálásánál és kiosztásánál, illetve megfelelő támogatást nyújt az okostelefonok, tabletek és számítógépek kezeléséhez a távolról dolgozó kollégák esetében is.

A piacon azonban több végpontkezelő eszköz is található, és a kisebb vállalatoknál arra is kevesebb az erőforrás, hogy megvizsgálják, mely szoftver felel meg leginkább az igényeiknek. Szerencsére léteznek olyan összehasonlítások, mint például az IDC piacelemző vállalat által készített IDC MarketScape: Worldwide Unified Endpoint Management Software for Small and Midsize Businesses , amelyben ezeket az egységes végpontkezelő megoldásokat vetik össze. Büszkék vagyunk rá, hogy a szakértők értékelése szerint a ZENworks portfólió a vezetők között szerepel.

Az IDC összegzése szerint a Micro Focus megoldása méretre való tekintet nélkül bármilyen vállalat számára megfelelő választás lehet. A ZENworks a minimális vagy kis létszámmal működő IT-csapatok munkáját is hatékonyan segíti a szükséges képességekkel, a kkv-k számára pedig azért is előnyös, mert több IT-funkciót integrál egyetlen termékben. Ezenfelül olyan nagyobb vállalatoknak is érdemes lehet fontolóra venniük a használatát a piaci elemző szerint, amelyek több Micro Focus megoldást használnak például a személyazonosságok kezeléséhez, az adatok védelméhez vagy a kiberbiztonság erősítéséhez. A termékek ugyanis jól együttműködnek egymással, és megkönnyíti a helyzetet, ha mindössze egy gyártó szoftvereit kell menedzselniük a szervezeteknek.

Az IDC szakértői kiemelték az erősségek között, hogy a megoldással olyan ügynökprogramok telepíthetők a menedzselt készülékekre, amelyeken keresztül a szervezetek biztosíthatják a Windows-házirendek betartását, és hatékonyan felügyelhetik az eszközöket.

A ZENworks arra is lehetőséget biztosít, hogy az IT-szakemberek sandbox környezeteket telepítsenek egy konténerben a felügyelt végpontokra, ami segít megelőzni az adatvesztést a végpontokon. Ezen keresztül továbbá a szervezetek azt is korlátozhatják, hogy a felhasználók milyen típusú fájlokat és alkalmazásokat használhatnak az adott végponton.

A Micro Focus megoldása a távoli helyszíneken lévő eszközöket is hatékonyan kezeli, mivel a rajtuk lévő ügynökprogramon keresztül képes érzékelni a végfelhasználó tartózkodási helyét. A termék így biztosítja a megfelelő alkalmazásokat és érvényesíti a szükséges korlátozásokat attól függően, hogy a dolgozó az irodában, otthon vagy útközben van. A ZENworks ezáltal a biztonsági kockázatokat is csökkenti anélkül, hogy felesleges nehézségeket okozna a felhasználónak.

0