Kiemelten jól teljesít a teljesítménytesztelés

A GigaOm elemző cég a piacvezetők közé sorolta a Micro Focus teljesítménytesztelő eszközét.

A vállalatok számára létfontosságú, hogy alkalmazásaik mindig képesek legyenek eleget tenni a felhasználók igényeinek, és minden körülmények között megfelelően működjenek. Ennek biztosítása általában olyan szakemberekre hárul, mint a fejlesztők, a tesztelők, a minőségbiztosítási (QA) csapatok, a teljesítménymérnökök és az üzleti elemzők.

A szakértők a teljesítménytesztelő eszközök segítségével ellenőrizhetik és biztosíthatják, hogy az alkalmazások bármilyen körülmények között folyamatosan és zökkenőmentesen működjenek az elvárásoknak megfelelően, és a felhasználók mindig optimális módon vehessék igénybe azokat. A megoldásokkal a méretezhetőség minden fontos területen ellenőrizhető, a felhasználók és a tranzakciók számától kezdve az adatok és folyamatok mennyiségéig. Ezek a termékek abban is hasznos támogatást nyújtanak, hogy a szakemberek azonosítsák a teljesítmény rontó jelenségeket, valamint a megoldási lehetőségeket. Ráadásul az ilyen jellegű szoftvereket folyamatosan továbbfejlesztik, így egyre korábbi fázisban képesek észlelni a problémákat és a szűk keresztmetszeteket.

A GigaOm kutatócég ezeket a felhőalapú teljesítménytesztelő megoldásokat vette górcső alá a Radar for Cloud Performance Testing jelentésében, hogy segítsen a vállalatoknak eldönteni, melyiket érdemes kiválasztaniuk a saját igényeik kiszolgálására. Az elemzők több különböző szempontot megvizsgáltak az értékelés során, beleértve a funkciókat és a megkülönböztető képességeket és ezek alapján a vezetők közé sorolták a Micro Focus megoldását, a LoadRunnert.

Az elemzésben kiemelik az erősségek között, hogy egyedülálló módon elérhető a megoldásban a szimulált hálózati viselkedés a valódi felhasználói élmény teszteléséhez. Szintén hozzájárul a vezető pozícióhoz, hogy a termék együttműködik más nyílt forráskódú tesztelési eszközökkel, és ezek eredményeit képes nagy tételben is feldolgozni. Az eszköz továbbá számos hálózati funkció vizsgálatát lehetővé teszi, és a tesztek is jól strukturálhatók.

Az elemzők az előnyök között említik a rugalmas licencelési lehetőségeket és a valós tesztelési forgatókönyvek szimulálását is.  A szakemberek különféle konfigurációkat állíthatnak be az emulálás során, például tesztelhetik a földrajzilag elosztott terhelések változását, illetve a felhasználók számának hirtelen megugrását vagy csökkenését.

A megoldás rugalmas szkriptkészítési lehetőségeket, illetve fejlett és jól használható naplófájlokat tesz elérhetővé, amelyek segítségével gyorsabban azonosíthatók és javíthatók a hibák. Az eszköz ezenkívül jól szimulálja a hálózati hibákat, a késleltetést és a sávszélességben jelentkező korlátokat, ami olyan szervezetek számára lehet kritikus fontosságú, amelyeket a hálózati forgalom változásai komolyan érintenek, és hatással vannak a felhasználói élményre.

A megoldás integrált módon tartalmazza a hálózat- és szolgáltatásvirtualizálást is, ezáltal jobb lefedettséget és gyorsabb tesztelést biztosít. A szakemberek már a teszt indításakor látják az eredményeket, és a mesterséges intelligencián alapuló technológia valós időben lokalizálja a problémákat.

Az elemzésben azt is hangsúlyozzák, hogy a Micro Focus folyamatosan fejleszti a funkcionalitást az ügyfelek visszajelzései és a piaci trendek alapján. Ennek megfelelően jelenleg nagy hangsúlyt fektet a csoportmunkára, a DevOps tesztelésre, illetve a mesterséges intelligencián és gépi tanuláson alapuló prediktív analitikára.

Mindezeknek köszönhetően a LoadRunner tökéletesen alkalmas bármilyen alkalmazás tesztelésére, és gyorsan használatba vehető, hiszen mindent készen biztosít a vizsgálathoz, beleértve a szoftvert és az igényelt mennyiségű hardvert.

Ha további részletekre is kíváncsi, töltse le a GigaOm Radar for Cloud Performance Testing jelentést, vagy vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal!

0

Vélemény, hozzászólás?