Nézze meg előadásunkat az ITBN-en a karosszékéből!

Október 29-én mi is ott voltunk Magyarország legfontosabb IT-biztonsági konferenciáján, amely idén átköltözött a virtuális térbe.

Az ITBN az egyik legfontosabb kiberbiztonsági rendezvény Magyarországon, ahol minden évben rengeteg hasznos információt gyűjthetünk a hazai és a nemzetközi kiberbiztonsági trendekről, helyzetről, lehetőségekről és praktikákról. Mindenki ott van, aki számít, ezért mi is mindig szívügyünknek tekintjük, hogy jelen legyünk, és megosszuk tudásunkat és tapasztalatainkat.

Az idei prezentációmban azt mutattam be, hogy ügyfeleink milyen kihívásokkal szembesültek biztonsági központjaikban az elmúlt évben, és milyen megoldásokkal tudták azokat hatékonyan orvosolni. A Micro Focus 2008 óta minden évben felmérést készít IT-biztonsági szakemberekkel, döntéshozókkal és a biztonsági központok vezetőivel, így átfogó képet kapunk a SOC-ok (Security Operations Center) általános állapotáról és érettségi szintjéről, a leggyakoribb problémákról és a legjobb gyakorlatokról. A kutatás idei kiadása a napokban jelent meg, úgyhogy friss, ropogós adatokkal alátámasztva számolhattam be a 2020-as eredményekről és fejleményekről.

Nem árulok el nagy meglepetést, ha elmondom: a kutatás is alátámasztotta, hogy a koronavírus-járvány jelentősen átformálta a kiberbiztonsági piacot, és komoly kihívás elé állította az egyébként is leterhelt biztonsági szakembereket. Jó hír azonban, hogy a modern technológiák, köztük a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás hatékonyan tudja enyhíteni ezeket a terheket.

A további részleteket a „SecOps 2020-ban” című előadásból tudhat meg, amelyet október 29-én, csütörtökön, 14:55-től adtak le az ITBN „Main Stream” szekciójában. A prezentáció visszanézhető az ITBN oldalán: keresse a videók menüpontban, a Main Stream listában!

0