Forrester: vezető analitika a Micro Focus adatkezelő szoftverében

Elismerően nyilatkozott a Forrester a ControlPoint adatkezelési megoldásunkban működő, mesterséges intelligencián alapuló analitikáról, amely az elemző szerint két kategóriában is a legjobb.

A ControlPoint a strukturálatlan adatok kezelésében és felügyeletében segíti a vállalatokat. A teljes céges infrastruktúrán belül képes feltérképezni az adatokat, majd kategóriákba rendezi a dokumentumokat aszerint, hogy azok milyen jellegű információkat tartalmaznak. El tudja különíteni az értékes személyes adatokat és a szellemi tulajdont tartalmazó információk, illetve a redundáns, elavult vagy irreleváns adatokat. Azt is lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy ezeket az információkat előre meghatározott házirendek alapján a megfelelő módon kezeljék. A bizalmas információkat például nagyobb biztonsággal védett helyekre tehetik át, és akár titkosíthatják is, míg a kevésbé fontos adatokat archiválhatják vagy törölhetik. A megoldás segítségével a cégek így időt és tárhelyet, illetve ezen keresztül költségeket és erőforrást takaríthatnak meg.

A precíz és alapos kategorizálásról a háttérben az IDOL (Intelligent Data Operating Layer) gondoskodik. Ez a mesterséges intelligencián alapuló technológia képes azonosítani és elemezni a különféle tárhelyeken található fájlokban rejlő, különféle típusú információkat, majd felügyeletet biztosítani felettük a házirendek segítségével.

A Forrester nemrégiben tette közzé a mesterséges intelligencián alapuló, szöveganalitikai platformokról szóló értékeléseit, amelyekben az IDOL az élen jár. Azért a többes szám, mert tavaly még egyetlen összefoglaló készült ezekről a megoldásokról, idén viszont már emberekre, illetve dokumentumokra fókuszáló felhasználási eseteket tartalmazó kategóriákra bontották szét őket. Az IDOL mindkettőben a vezetők között szerepel, az elemző ezért is ajánlja, hogy felvegyék a shortlistre ezt a megoldást minden olyan vállalatnál, ahol egyetlen platformmal kívánják kezelni az összes strukturálatlan adatot.

Ha szeretné részletesebben is megismerni a megoldások működését, akkor nézze meg magyar nyelvű webinárunkat, amelyben erről nyújtunk áttekintést!

+1